Tram op het Goederenspoor
Home
Links
Contact
Maastricht
Hasselt
Tram op het Goederenspoor
kern001004.jpg kern001003.jpg kern001002.jpg kern001001.jpg
Pamflet Maastricht
Pamflet Hasselt
Inhoudsopgave
Reacties
Nog voor de zomer verwacht men bij De Lijn Limburg van de Vlaamse regering een definitieve beslissing over de sneltram Hasselt-Maastricht. Die tramlijn zal een zeer goede zaak zijn voor Maastricht, zoveel is zeker. Het hele dossier, dat sinds gisteren in Nederland in openbaar onderzoek is gegaan voor de milieugevolgen, lijkt op een presenteerblaadje aangeboden te zijn aan Maastricht. De stad betaalt ?maar? 18 miljoen euro voor de aanleg van de tramsporen, de rest betalen de provincie en Den Haag, maar krijgt een veelvoud daarvan terug. Ze krijgt een park & ride over de grens in Lanaken.
Winkelaars en toeristen kunnen in Lanaken hun auto kwijt en per tram de stad Maastricht in. Ze krijgen zo minder auto?s in de stad en meer bezoekers uit ?Bels?, die goed zijn voor naar schatting 5 miljoen euro extra bestedingen. Maastricht neemt ook geen enkel risico: de exploitatie van de tramlijn is voor minstens 35 jaar voor De Lijn, de vervoersmaatschappij die nu nog altijd niet weet hoeveel die exploitatie jaarlijks gaat kosten. De Lijn moet Maastricht ook jaarlijks 400.000 euro betalen om het tramspoor op Nederlands grondgebied te mogen gebruiken.
En als kers op de taart: de tram moet uiterlijk op 1 januari 2018 rijden, want in dat jaar hoopt Maastricht culturele hoofdstad van Europa te zijn en de stroom bezoekers die dat evenement meebrengt, geraakt met de auto de stad niet binnen.
Of de tramlijn Hasselt-Maastricht ook een goede zaak is voor Belgisch- Limburg, weten wij nog altijd niet met zoveel zekerheid. De cijfers die Maastricht kan voorleggen, hebben wij gewoon niet. Het is nooit onderzocht hoe groot de extra bestedingen door de komst van de tramlijn in Diepenbeek, Bilzen, Lanaken of Hasselt zullen zijn. Het is niet eens bekend hoeveel het elk jaar gaat kosten om de tram te laten rijden. Het enige wat we zeker weten, is dat je een massa reizigers nodig hebt om een tram te verantwoorden, anders blijft de snelbus het meest aangewezen openbaar vervoer. We weten ook zeker dat er elk jaar geknaagd wordt aan het busaanbod in Limburg. Toegegeven, het zijn telkens maar kleine besparingen die dikwijls niet eens de krant halen. Een ritje minder hier, een lijn een uur vroeger afsluiten daar, maar het wordt jaar na jaar wel iets moeilijker om met de bus naar het werk, feestzaal, sporthal of school te gaan. En zeker om ?s avonds nog thuis te geraken.
Het is aan de specialisten van De Lijn om uit te dokteren wanneer het nog verantwoord is een bus te laten rijden. Het is aan diezelfde specialisten om akkoorden met Maastricht af te sluiten over de tram. Als men echt zo krap bij kas zit, lijken de kosten voor de tram onevenwichtig verdeeld.
Reacties: dekern@hbvl.be
DE KERN