Tram op het Goederenspoor
Home
Links
Contact
Maastricht
Hasselt
Tram op het Goederenspoor
unizo001004.jpg unizo001003.jpg unizo001002.jpg unizo001001.jpg
Pamflet Maastricht
Pamflet Hasselt
Inhoudsopgave
Reacties
Handelaars Hasselt en Genk hebben vragen bij Spartacus-lijn
HASSELT/GENK - Unizo zit met vragen over de sneltrams van Spartacus.

In een advies over het mobiliteitsplan Hasselt- Genk vraagt de werkgeversorganisatie zich af of vooral Maastricht niet beter zal worden van de sneltram. In Hasselt verwachten de handelaars een verkeersinfarct op de kleine ring.

Tot nu toe heeft Unizo Limburg zich opvallend afzijdig gehouden in het Spartacus-verhaal dat toch al in 2004 gelanceerd is. "Dat hebben we bewust gedaan omdat ons standpunt nooit gevraagd is", zegt beleidsadviseur Yves Houben.

"Met het mobiliteitsplan Hasselt- Genk hebben we nu een kans op inspraak. Daarom hebben we naar beide steden ons standpunt gestuurd."

Prestige

De Unizo-afdeling van Genk stelt vooral vragen bij het financiŽle plaatje van Spartacus. "Durft men het plan nog kritisch benaderen of is een 'point of no return' bereikt?

Is het betaalbaar? Is een realistische rentabiliteitsstudie voorhanden? Is het nog wel een sneltram met alle opgeŽiste haltes? Zal niet vooral Maastricht er beter van worden?

Men moet deze vragen durven stellen en beantwoorden. Het land van ooit moest er ook komen maar werd toch het land van nooit."

In Hasselt hebben de handelaars het vooral gemunt op het tracť van de sneltram dat vanaf de Kanaalkom/ Molenpoort over de kleine ring (Groene Boulevard) loopt tot aan het Kolonel Dusartplein. "In Maastricht mag de tram niet door het centrum. Waarom laat men de sneltram niet vanaf het station Hasselt naar buiten rijden?", vraagt Guido Quintens zich af. "Het is toch een sneltram. Die hoort niet in het centrum. Ik heb de indruk dat sommigen die tram gewoon voor het prestige over de boulevard willen zien rijden. We zeggen niet 'neen' tegen de sneltram, maar wel tegen het tracť", zegt de voorzitter van de Verenigde Handelaars Centrum Hasselt.

Tunnel

De Hasseltse handelaars hebben eerder al gepleit voor een ondertunneling van de kleine ring voor het doorgaand verkeer tussen het Kolonel Dusart- en Molenplein.

Met de nieuwe ontwikkelingen aan de Kanaalkom en de komst van de tram, vrezen ze minder klanten voor de winkels in de binnenstad.

"De kleine ring is het succes van winkelstad Hasselt", zegt Quintens.

"Wie komt winkelen, rijdt daar met de auto op, vindt daar overal parkings en kan via de kleine ring weer uit Hasselt geraken. Het is nu al zo moeilijk met de bussen op het Kolonel Dusartplein. Als men dan nog een tram twee keer de boulevard laat dwarsen, krijgen we een verkeersinfarct. Bovendien, een tram die op een wandelboulevard gaat rijden, dat lijkt ons geen goed idee." Het tunnelvoorstel is eerder al door het stadsbestuur afgewezen wegens onbetaalbaar. "Als we naar een verkeersinfarct gaan, maakt men nog veel meer kapot", aldus Quintens nog. "Een ondertunneling van de grote ring op twee keer twee rijstroken zou volgens de stad wel kunnen. Als er lange files op de boulevard staan, blijven de winkelaars weg. Dat hebben ze in Maastricht ook door. We zijn dan wel geen verkeersdeskundigen, maar we weten wat onze winkelstad zo succesvol maakt."

Guy THUWIS ¶ Het Belang van Limburg 14/06/2013 bladzijde 14