Tram op het Goederenspoor
Home
Links
Contact
Maastricht
Hasselt
Tram op het Goederenspoor
werkgelegenheid001004.jpg werkgelegenheid001003.jpg werkgelegenheid001002.jpg werkgelegenheid001001.jpg
Pamflet Maastricht
Pamflet Hasselt
Inhoudsopgave
Reacties
"Tram blokkeert werkgelegenheid"
2 oktober 2013 Het Belang van Limburg

MAASTRICHT/HASSELT - "De tram Hasselt-Maastricht legt een hypotheek op het goederen- en reizigersvervoer per spoor en blokkeert daarmee extra werkgelegenheid. De tram zorgt er ook voor dat busreizigers vanuit België straks langer onderweg zijn naar Maastricht, want ze moeten dan eerst een overstap maken op de tram. De tram is ook een gevaar voor de fietsers in Maastricht." Dat zegt Guy Visser van het Maastrichtse actiecomité 'Op het goede spoor'.

Na de actiecomités in Belgisch-Limburg begint nu ook in Maastricht het verzet te groeien tegen de tram Hasselt-Maastricht. Dat is rijkelijk laat, maar in Maastricht loopt pas nu het openbaar onderzoek over de milieueffecten van de tram. Het comité 'Op het goede spoor' is ontstaan uit de fietsersbond. "Omdat langs het hele tracé van de tram de fietspaden versmald worden van 2,20 tot 1,55 meter", zegt Visser. "Het tramtracé loopt ook langs 84 monumenten in de binnenstad die straks ontsierd worden door het zicht op kabels en tram. Het stadsbestuur stelt de tram altijd voor als een nostalgische tram zoals die vroeger van het station naar de binnenstad reed, maar het gaat nu om een tram zo breed als een trein die veel beter op de spoorweg kan blijven rijden. Een tram zo breed als een trein door een stadje als Maastricht, dat is vragen om problemen."Volgens Visser zou de route over het bestaande treinspoor 50 miljoen euro goedkoper uitvallen. "Dat spoor is pas gerenoveerd op het tracé Lanaken-Maastricht. Als de tramtrein in Maastricht het spoor blijft volgen, is dat niet alleen veel goedkoper, het kost ook minder aan onderhoud en biedt de mogelijkheid om door te rijden naar Randwyck. We zijn niet tègen de tram, wij zijn voor goed openbaar vervoer. Een treinverbinding met Hasselt en Antwerpen en een lijn voor goederenvervoer, daar zijn we voorstander van. Nu ligt er een treinspoor van 36 miljoen tussen Lanaken en Maastricht gewoon weg te roesten.
"Buslijnen
Visser vindt het onbegrijpelijk dat ook aan Belgische kant het spoortracé niet gevolgd wordt. "De tram is veel duurder en kost naar schatting 400 miljoen van Hasselt tot Lanaken. Voor 100 miljoen kun je het treinspoor reactiveren. De tram blokkeert ook werkgelegenheid want hij legt een hypotheek op het goederenspoor waar de Limburgse economie nood aan heeft."
Tot slot voorspelt Visser dat mensen die nu met de bus naar Maastricht pendelen, straks met de tram langer onderweg zullen zijn. "Drie buslijnen vanuit Hasselt (lijnen 45 en 20a) en Eisden (lijn 63) vervoeren nu dagelijks 1.500 mensen naar Maastricht. Die buslijnen gaan straks niet meer naar Maastricht, maar naar de tramhalte in Lanaken waar de mensen moeten overstappen. Dat maakt dat ze langer onderweg zullen zijn.
"Inspectie
Het comité 'Op het goede spoor' heeft nu een bezwaarschrift (een zienswijze heet dat in Nederland) ingediend tijdens de milieueffecten-procedure in Maastricht. Visser probeert ook de overheid aan Vlaamse zijde op een ander spoor te brengen, maar hij vreest dat de beslissing al is genomen. "Als Vlaanderen wil, kan het ook een trein laten rijden op het spoor. Officieel wacht de Vlaamse regering nu met een beslissing op het verslag van de Inspectie van Financiën, maar wat er ook in dat rapport zal staan, de beslissing voor de tram is al genomen. We zullen het project proberen aan te vechten, ook voor de Raad van State, tot het van tafel gaat."

Timmie VAN DIEPEN & Guy THUWIS